Qui som

Un club amb 97 anys d’història, pioner de l’esport a Catalunya i la primera entitat social
i esportiva de la comarca del Pla de l’Estany.

Història del club

La història del Club Natació Banyoles es remunta a l’any 1925. És una entitat pionera de l’esport a Catalunya i molt lligada a la vida social de l’estany. És la primera entitat social i esportiva de la comarca així com una de les més importants a Catalunya.

Des del maig de 2019 té l’estatus d’Entitat d’Utilitat Pública com a reconeixement administratiu que el CNB està constituït per assolir finalitats d’interès general i sense cap afany de lucre. Actualment, compta amb prop de 10.250 associats i associades.

700 esportistes federats

Les seccions esportives del club són la natació, el rem, el piragüisme, el waterpolo, el triatló, l’atletisme, el salvament i socorrisme i el caiac polo, comptant entre totes amb 700 esportistes federats.

També s’hi pot practicar pàdel i futbito, així com rebre classes de gimnàs de manteniment i aeròbic, iniciació i perfeccionament de natació, cursets de rem i piragüisme, cursos de ball, ioga, spinning o aiguagim.

Esperit de competició

La història del club va lligada a l’organització de competicions. Des de l’any 1944 té lloc la tradicional Travessia de l’Estany, amb més de 2.000 participants, que és una de les més concorregudes d’Europa.

Durant els Jocs Olímpics de Barcelona’92, Banyoles fou escollida seu de rem, es van ampliar les instal·lacions donant lloc a un modern complex socioesportiu de més de 6.000 m2. A partir del 2010 es crea el Consorci Esportiu de l’Estany de Banyoles, per coorganitzar proves internacionals, com el Campionat d’Espanya de marató en piragüisme, la Coupe de la Jeunesse de rem, la Copa del Món de Triatló o Copes d’Europa i del Món de Triatló. A l’horitzó hi ha la World Rowing Masters Regatta, prevista per al setembre de 2025.

26 esportistes olímpics

Del Club n’han sorgit fins a 26 olímpics: Joaquim Pujol (natació-Tòquio’64); Filibert Marcó, Miquel Solano i Angel Urrutia (rem-Mèxic’68); Josep Pujol (natació-Munic’72); Salvador Vergés, Juan Solano i Josep Pardàs (rem-Moscou’80); Isidro Luis Martin, Jesús Gonzàlez, Luis Miguel Oliver i Julio Oliver (rem-Moscou’80 i Los Ángeles’84); José Manuel Vera (rem-Moscou’80, Los Ángeles’84 i Seül’88); Jose Manuel Bermúdez (rem- Moscou’80, Los Ángeles’84, Seül’88 i Barcelona’92); Luís Arteaga (rem-Los Ángeles’84); Fernando Climent (rem-Los Ángeles’84, Seúl’88, Barcelona’92 i Atlanta’96); Xavier Viñolas (rem-Seúl’88), Josep Robert (rem-Seúl’88 i Barcelona’92); Andreu Canals, Carles Front i Jordi Quer (Barcelona’92); Teresa Mas de Xaxars i Mario Arranz (rem-Atenes’04); Carolina Routier (triatló-Río’16), Esther Guerrero (atletisme-Río’16 i Tòquio’20) i Manel Balastegui (Tòquio’20).

Campions olímpics cnbanyoles

Sostenibilitat

El Club Natació Banyoles aposta per la sostenibilitat fermament. Compta amb una B en l’escala de qualificació energètica marcada per la Generalitat de Catalunya, que va des de la lletra A (més eficient) a la lletra G (menys eficient). Per tant, es pot afirmar que el CNB treu bona nota en aquest aspecte.

*A principis de 2022 va instal·lar més de 400 plaques solars al sostre del seu edifici que, en conjunt, generen una potència màxima d’aproximadament 200 kw. Això permet obtenir l’energia equivalent al 20% anual de l’electricitat necessària per al dia a dia de tota la instal·lació esportiva.

*A finals del mateix any 2022, es va instal·lar un sistema per estalviar energia durant la nit a la piscina exterior mitjançant unes lones que eviten bona part de la pèrdua de calor i d’humitat relativa. D’aquesta manera, es requereix menys energia per a mantenir els paràmetres de confort.

El 2019 es van entregar bidons d’aigua d’ús individual per tal d’evitar l’ús d’ampolles de plàstic d’un sol ús i el 2021 va engegar una campanya en què va repartir carmanyoles reutilitzables als esportistes de les seves seccions. També compta amb tres punts d’aigua per poder reomplir els bidons. El 2022 es van entregar bosses de roba reutilitzables a tots els esportistes de les seccions.

*Amb el suport i finançament de:

0
Socis/e
0
Seccions
0
Federats/des
0
Instal·lacions
0
Esdeveniments esportius anuals
0
Estades internacionals anuals

Junta directiva

President: Jordi Casanova Clusells

Vicepresidenta: Dolors Pascual Esteva

Secretària: Anna Viñolas Massegur

Tresorer: Pau Comas Balateu

Vocal de comunicació: Susanna Juanola Collell

Vocal de manteniment: Ignasi Martínez Blanco

Vocal d’atenció al soci: Anna Noguer Vila

Vocal esportiu: Pere Hidalgo Santos

Vocal de cultura: Toni Bramon Serra

Vocal de natació: Jordi Riera Ros

Vocal de rem: Adrià Mitjavila Ventura

Vocal de piragüisme: Jaume Serramitjana Nierga

Vocal d’atletisme: Josep Masdevall Vidal

Vocal de triatló: Rafel Planas Mayolas

Estatuts del Club Natació Banyoles

Aquí pots descarregar-te o consultar la documentació.

Resum de l’any 2023

Projectes Europeus

Un club obert al món i amb visió internacional

El Club Natació Banyoles te una dimensió europea i internacional. A més d’acollir diferents training camps i competicions internacionals participa en diferents programes finançats per la Unió Europea.

Els projectes europeus tenen per objectiu el foment de l’esport, el desenvolupament de carreres professionals per a esportistes o treballar sobre les possibilitats d’inclusió social que ofereix la pràctica esportiva.

Tecnificació

L’equilibri entre l’excel·lència esportiva i el rendiment escolar

Un dels objectius prioritaris del Club és la formació integral dels seus esportistes. Per aquesta raó es va crear el programa de tecnificació, que permet als joves amb més projecció esportiva un equilibri amb els seus estudis i un bon rendiment escolar.

L’experiència del CNB, unida al treball en els diferents projectes europeus Erasmus+ sobre Carrera Dual com ara el recent ICDC o l’actual SCORES, fan que aquesta fórmula sigui cada dia més completa.

Comptem amb especialistes com ara psicòlegs esportius, tutors, fisioterapeutes, nutricionistes… tots ells units a l’equip d’entrenadors i en contacte amb família i centres educatius. L’objectiu és col·laborar en la preparació de persones equilibrades i capaces d’afrontar els reptes de la vida, tant durant com després de l’etapa esportiva.

Avantatges per als nostres socis

Gaudeix dels convenis i acords amb altres empreses, entitats i comerços.

Mecenes del Club

Col·laboradors