Notícies

Espinosa i Pila s’imposen a la 26a Mitja Marató del Pla de l’Estany

Ahir, diumenge 30 de maig, es va celebrar la 26a Mitja Marató del Pla de l’Estany, organitzada pel Club Natació Banyoles. Malgrat les circumstàncies de la Covid-19, 318 corredors van prendre part de la sortida. Es tractava de la primera cursa post-pandèmia per a molta gent. Cal remarcar que en tot moment es van respectar els protocols sanitaris que marquen les autoritats amb accions com la sortida per esglaonada segons el temps previst de cadascú o l’entrega de mascaretes al finalitzar la prova.

Pol Espinosa (Independent) i Maria Mercedes Pila (Isla Sport Team) van ser els guanyadors d’aquesta edició. Espinosa, que va guanyar per segona vegada consecutiva, va fer un temps d’1:09:54 rebaixant en gairebé tres minuts la marca del 2019 (1:12:43). Pila es va imposar en categoria femenina amb un temps d’1:22:56. El podi masculí el van completar Pierre Defontaine (1:11:44) i Marc Guàrdia del Monistrol Running (1:14:28). El millor atleta comarcal va ser Nil Congost, que va acabar quart de la general (1:15:16). En femení, Cristina Galan va ser segona  de la general femenina i primera comarcal amb un temps d’1:31:26 i l’atleta paralímpica Maria del Carmen Paredes (L’Hospitalet Atletisme), tercera (1:33:40).

La 26a Mitja Marató, que havia de celebrar-se el passat 28 de març després d’ajornar-se l’edició del 2020, es va tornar a posposar a la present data per assegurar que les mesures del govern permetien la celebració d’esdeveniments esportius d’aquestes característiques. També es va  modificar el recorregut previst en dues ocasions per motius de seguretat (la última vegada per raons provinents de Trànsit i alienes a l’organització). S’espera poder recuperar el traçat del 2019 en la propera edició.

Finalment, l’organització lamenta haver hagut de cancel·lar la 13a Volta Popular a l’Estany per motius organitzatius i de seguretat. Tot i així, el format de circuit de quatre voltes de la Mitja va permetre que, qui així ho va voler, va poder fer una, dues o tres voltes.

Consulta tots els resultats

Notícies Relacionades

Menú