Natació

Delegat: Jordi Carretero
Entrenadors: Jordi Toca | Enric Ramos | Patricia César | Lis Masergas

Fotografia Temporada 2021-22

La història de la secció de natació va lligada a la història del propi Club, doncs va ser un grup de joves aficionats a aquest esport els que el 30 de desembre de 1925 van constituïr legalment el Club Natació Banyoles.

Aquesta afició, juntament a la seva tenacitat i esforç, va quedar demostrada l’estiu de 1926 amb la construcció d’una piscina i un camp de waterpolo a l’Estany i amb la organització d’uns festivals de natació que sorprengueren tothom. Aquella piscina era paral·lela al passeig Darder i estava molt a prop de la riba. La van construir els mateixos nedadors, però la feina no va ser fàcil. El primer dia van posar les estaques que subjectaven la primera plataforma i amb una corda de cinquanta metres van marcar el lloc on s’havien de col·locar les altres. L’endemà, un cop clavades, algú s’adonà que aquella “piscina” semblava un xic curta. Després de moltes discussions van comprovar que, efectivament, no feia la mida reglamentària; la corda s’havia encongit uns tres metres. Després de tants esforços van haver de substituir-la i tornar a col•locar la plataforma. Es van comprar més cordes i unes peces de suro foradades pel mig per marcar els quatre carrers.

L’agost de 1944 va marcar una fita important per a la natació a Banyoles. Un grup de joves de Girona, que entrenaven a les instal•lacions del GEiEG i que viatjaven sovint a Banyoles en bicicleta per nedar a l’Estany, van pensar que seria interessant organitzar-hi una competició de fons. La idea no era del tot nova perquè ja el gener de l’any 1929 la junta del Club Natació Banyoles s’havia proposat d’organitzar la primera Travessia de l’Estany. Les dificultats organitzatives i les tensions internes, però, n’impossibilitaren la realització.

El 17 de setembre de 1944, a tres quarts d’una del migdia, sortien de la zona dels Amarradors els primers particiapants de LA TRAVESSIA DE L’ESTANY (una prova que el 2018 va celebrar els 75 anys). Felip Sànchez-Babot va ser el guanyador de la prova amb un temps de 36’46”, gairebé dos minuts i mig menys que el segon classificat. A començaments dels anys 60, el Club Natació Banyoles havia assolit un alt nivell i dominava en les competicions de nivell provincial i aconseguint molt bons resultats en els campionats d’Espanya

El 1964 i abans que Filibert Marcó en rem participés com a timoner en els Jocs Olímpics de Mèxic’68, un nedador format al Club, Quim Pujol, va ser el primer esportista gironí que va participar en uns Jocs. El Club Natació Banyoles va acollir el 1993 el campionat de Catalunya absolut de natació, un fet que no passava des de l’any 1930.

Actualment la secció gaudeix de molt bona salut amb participació dels seus esportistes en proves d’alt nivell com campionats d’Espanya.

Mecenes del Club

Col·laboradors secció

Menú