Piragüisme

Delegat: Jaume Serramitjana Nierga
Entrenadors: Albert Corominas | Marc Serra | Lluís Darné

Els inicis del piragüisme a Banyoles es remunten a un llunyà 16 d’agost de 1886, quan durant la celebració de les Festes de la Mare de Déu d’Agost es va disputar una regata entre embarcacions molt diverses anomenades “perissoires”. No va ser fins al 27 de juny de 1959 quan les piragües, tal com les entenem avui dia, van tornar a navegar per l’Estany de Banyoles quan es van disputar els Campionats d’Espanya de rem i piragüisme, que aleshores es celebraven conjuntament.

Durant el Campionat d’Espanya de l’any 1968, el K-4 del CN Banyoles integrat per Núria Moner, Mariona Masgrau, Pilar Planas i Neus Moner va aconseguir la medalla de plata.

A partir d’aquesta data, el piragüisme va entrar en un període d’inactivitat fins a la tardor de 1985, quan tres amics de Banyoles (Miquel Casadevall, Pere Tarradas i Joan Pons) es van decidir a navegar amb tres piragües Lancer cedides per Dick Piepper, comprades a un equip suec que havien fet una concentració a Banyoles. Aquestes van ser les primeres passes per construir la nova secció de piragüisme del Club Natació Banyoles tal com avui la coneixem.

La primera regata en què es va participar com equip del Club Natació Banyoles va ésser els Campionats de Catalunya de Velocitat disputats a Mequinença en la que es va assolir un molt discret resultat. L’arribada d’Eduardo Routier i José Luís González va donar una nova empenta a la secció i va aportar un esperit més competitiu, augmentant els integrants de l’equip en les categories Infantil i Cadet.

Els anys 1988 i 1989 vamn ser de consolidació per la secció. Els palistes de Banyoles començaven a despuntar en les regates del Programa 2000, que la Federació Catalana de Piragüisme organizava a Lleida.

El 1990 el Club Natació Banyoles va fer un pas molt important per a la consolidació de la secció amb la incorporació d’un entrenador, l’Atílio Vásquez, un piragüista amb un ampli historial olímpic i mundialista amb la selecció argentina.

Des de llavors s’han anat assolint els objectius marcats, any rere any, des del primer Campionat de Catalunya de Velocitat guanyat a St. Llorenç de Montgai l’any 1991, fins a la medalla d’or aconseguida als Campionats d’Espanya l’any 1998. El 1999 marca un punt d’inflexió per la secció: per primera vegada en trenta anys es celebra un Campionat d’Espanya a Banyoles. En aquesta competició dues palistes, Gemma Cordonet i Laura Garcia, aconsegueixen la medalla d’or en les categories júnior i cadet respectivament, fet que posa en relleu la marxa ascendent del piragüisme a Banyoles.

Actualment el CNB és un referent a nivell català i aporta esportistes a la selecció any rere any.

Mecenes del Club

Col·laboradors secció

Menú