Notícies

Guillem Pujol i Alexandra Mejía guanyen la 79a Travessia

FOTO: BARBUT FOTÒGRAF

Ahir, diumenge 17 de setembre, va tingur lloc la 79a Travessia a l’Estany de Banyoles, en què 2.058 persones van nedar una de les quatre modalitats diferents de la prova: petits, menors, homes i dones. En el cas de les categories absolutes van ser 2.115 metres de distància de punta sud a punta nord de l’Estany. Guillem Pujol (CN Mataró) i Alexandra Mejía (Federació Andorrana Natació) es van proclamar campions d’aquesta 79a edició. Pujol va guanyar la prova per tercera vegada (es va imposar també el 2018 i el 2022) amb un temps de 23 minuts i 34 segons). Per a Mejía va ser la primera victòria després de ser tercera el 2022. En aquest cas, ha finalitzat amb una marca de 26 minuts i  3 segons. Ferran Julià (CN Sabadell) i Pierre Largeron (Font-Romeu) van completar el podi masculí, mentre que Aida Bertran (CE Mediterrani) i Clàudia Giralt (CN l’Hospitalet) van ser segona i tercera en categoria femenina.

Resultats i premis de la 79a Travessia

La Travessia consta de diverses categories per edats i gènere i amb diferents distàncies i trofeus. A més, cada participant va rebre una medalla commemorativa. Aquests van serels guanyadors i premiats de la 79a edició de la prova (trobareu l’enllaç de les classificacions al títol de cada travessia. La resta de classificacions són a la pàgina de la travessia.

 Travessia general masculina i Travessia general femenina: recorregut de 2.115 metres amb sortida de la banda sud de l’estany i arribada a la banda nord, al paratge de Lió.  S’ha entregat trofeu als 5 primers classificats masculins i femenins.

Travessia de menors (11 i 12 anys): recorregut de 1.000 metres amb sortida a la banda sud de l’estany i arribada a les instal·lacions del Club Natació Banyoles. És conjunta per a nens i nenes i està reservada als nedadors i nedadores que compleixin els 11 i 12 anys aquest 2023. S’ha entregat trofeu als 3 primers classificats masculins i femenins.

 Travessia de petits (10 anys): recorregut de 400 metres, amb sortida a l’altre costat de l’Estany, just davant per davant de les instal·lacions del Club i també serà conjunta masculina i femenina. Reservada als nedadors i nedadores que compleixin els 10 anys aquest 2023.

Trofeus

Trofeu Miquel Masgrau “Paquel”: (CN Sabadell). Es concedeix al Club que ha classificat més nombre de nedadors a les travessies controlades informàticament.

Trofeu Llorenç Castañer i Viñas: (CN Sabadell – masculí i CN l’Hospitalet – femení). Al Club que ha classificat en primer lloc a un equip de tres nedadors i/o tres nedadores.

Trofeu David Moner: (Font-Romeu). Al Club que classifiqui millor 5 nedadors i 5 nedadores conjuntament en les travessies general masculina i femenina.

Notícies Relacionades