Rem

Delegat: Jaume Molas Fàbregas
Entrenadors: Carles Grabulosa | Jordi Fontana | Albert Tura | Aina Prats

La secció de rem del Club Natació Banyoles es va crear l’estiu de l’any 1958, tot i que hi ha constància de regates a l’Estany des de finals del XIX. Aquesta secció, que en el nou edifici inaugurat el 1960 disposava d’un petit hangar, inicià de seguida un creixement important i els directius es van marcar un nou repte: convertir l’Estany en un camp de regates olímpic. Aquest fet va ser una realitat el 14 d’agost de 1964 amb la inauguració del nou camp de regates internacional amb un històric duel Oxford – Cambridge.

A partir de 1966, Banyoles i el CNB acolliren remers de tot l’Estat. Aquesta presencia a Banyoles de joves remers i el carisma d’un entrenador com Jean Tacher, van comportar que molta gent de la nostra comarca comencés a remar. A principis dels anys 70, amb els remers de casa i els de la Marina, el Club estava entre els millors d’arreu d’Espanya i, amb la posterior entrada del mecenes cubà Pedro Abreu, els èxits de la secció i del rem espanyol van agafar un notable relleu internacional.

La intensa preparació i el fet que vinguessin a Banyoles entrenadors de prestigi contribuïren a la projecció de la secció de rem, que obtingué bons resultats a nivell internacional: la medalla de bronze aconseguida per Salvador Vergès i Manolo Bermúdez als Campionats del Mon Juvenils l’any 1976; la de plata als Campionats del Mon de Pes Lleuger de l’any 1977 per part de Joseba Roji, Fernando Climent i Isidre Mas i i la d’or en els Campionats del Mon de Pes Lleuger de 1978 per part de l’Antoni Montosa.

Tot i la marxa d’Abreu l’any 1980, la secció continuà donant els seus fruits a principis dels vuitanta: primer l’any 1981, amb el bronze al Mundial de Dinamarca del vuit amb timoner espanyol, del qual formava part en Luis Arteaga, i, sobretot, amb la plata aconseguida a les olimpíades de Los Angeles l’any 1984 per Fernando Climent.

Aquest ritme s’ha anat mantenint amb la presència de remers del nostre club en totes les proves internacionals que es duen a terme, com la medalla d’argent de la Guiomar Hernàndez al Mundial Juvenil de 1995, la de bronze d’en Josep Busquets l’any 1998 al Mundial sub 23 i que culminen el 2002 amb la medalla d’or aconseguida per la Tere Mas de Xaxars en el campionat del Mon. A més l’any 2019 Manel Balastegui va aconseguir classificar un bot de la selecció espanyola (doble escull de pes lleuger) per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

El juliol del 85, l’estany de Banyoles va acollir el desè Match des Seniors de rem. L’any 1991, com a prova pilot del que van  ser els Jocs Olímpics de 1992, es va portar a terme el Campionat del Mon Juvenil.

En els darrers anys ha aconseguit ser proclamant en diferents ocasions el millor club de l’Estat, aconseguint el 2003 el rècord de medalles d’or en la història del rem espanyol. També, el 2004 va organitzar el Campionat del Món de les categories absolutes. Ja al 2018, Manel Balastegui es va proclamar campió del món Sub23 en doble escull de pes lleuger.

Pel que fa al futur més immediat, el setembre del 2025, l’any del centenari, acollirà la World Rowing Masters Regatta. Aquest esdeveniment de rem veterà aplega milers de persones anualment.

Mecenes del Club

Col·laboradors secció

Menú